Workshops VLINDERWERK

Kom naar de Open Dagen!

Veel mensen zijn geneigd hoofd-intelligentie boven hart-intelligentie te plaatsen. Denken boven voelen te plaatsen. En zelfs denken óver wat je voelt, houdt het werkelijke voelen tegen. Het ‘weten’ van het HART gaat de ‘kennis’ van het HOOFD te boven.
Het is je hart die richting geeft aan je leven. Laat je hart ‘spreken’ en zich uitdrukken! Dan kan je uiterlijk zich meer en meer naar je INNERLIJK vormen.

Van buiten naar binnen
We zijn gewend via woorden situaties te vertalen in iets wat we kunnen begrijpen (“grijpen’- controle). Dan komt informatie via het kennis-brein (het cognitieve, geconditioneerde brein) binnen.en wordt daar gescanned en beoordeeld aan de hand van eerdere opgedane ervaringen.
Je emotionele brein vertaald je ervaring in een gevoel. Vaak wordt dit ‘gecontroleerd’voelen; gedachtes over je gevoelens laten je aandacht alweer omhoog schieten, nog voordat je af hebt kunnen zakken in het gewaarworden van het voelen, in je lichaam.

Van binnen naar buiten
Met het vlinderwerk gaan we van binnen naar buiten en voel je via de beleving van bewegen in water je wezen en kom je het vissenbrein binnen (je primitiefste brein). Wanneer je wezen vrij kan bewegen durf je emoties weer te voelen en is het cognitieve brein vrij om met jou sàmen te werken! (om creatief in te zetten, inspiratie)

Door je ademhaling, zelfs tot in je cellen (cellulair breathing) ervaar je STEUN van binnenuit. Door de ruimte om je heen te ervaren als water, ‘denkt’ je lichaam dat je zwemt, en ervaar je STEUN van buitenaf.
Deze STEUN geeft je het gevoel van zekerheid dat we tot nu toe altijd hebben gezocht in actie, in re-actie, op onszelf en op anderen. We proberen iets te ‘doen’. Maar controle loslaten kun je niet ‘doen’
Doordat je van binnenuit het vertrouwd , ontspant je ademhaling en laat je los.


Vlinderwerk VISUALISATIE

Ik werk veel met visualisaties. Je lichaam pikt dit op en zo kunnen we om het controlerende brein heen, zό kun je via het beleven, de bewegingen van je wezen ervaren waar je lichaam op reageert.

Tijdens visualisaties laten we ons associatieve brein samenwerken met ons cel-brein in ons lichaam. We gebruiken woorden in beeldvorm om via de beleving in onze lichaamswaarneming te komen.

We gaan terug naar je vissenbrein, je primitiefste brein, dat je WEZEN stuurt

Ons lichaam voelt dat we ‘zwemmen’ in wat wij ‘lucht’ noemen

We gebruiken de associatie met het water in ons lichaam.

Via de oceaan- vissenbrein – amoebe - cel

En via onze oudste energievorm – planten - cellen

cellulair breathing – je cellen ademen

In vlinderwerk voel jìj weer jouw wezen en ik mijn wezen en kunnen we ervaren hoe het is om vanuit ons wezen te leven en op elkaar te reageren.VISUALISATIE

“Voel je lichaam (ademhaling)
En voel hoe je lichaam ademt
Hoe je eigenlijk wordt geademd (ademhaling)
We gaan samen zwemmen in een mooie baai
En de zon schijnt in het water. (ademhaling)
Dan gaan we gaat zwemmen met de visjes
Je gaat zwemmen als een rog (ademhaling)
Zo’n grote platte vis
Het lijkt wel een hele grote onderwater vogel (ademhaling)
Voel hoe je lichaam geademd wordt
En je zwemt soepel en sterk
En je voelt waar je lichaam heen zwemt. (ademhaling)”


JE BENT VRIJ!

Hoe vaker je bij dat gevoel van vrij zijn komt, hoe meer je gedreven wordt vanuit je kern. Je hebt de buitenkant steeds minder nodig om je binnenkant de beschermen, durft je masker af te doen en te laten zien wie je werkelijk bent.

WANT VAN BINNEN BEN JE ECHT JOU!Shiatsu-Therapie | Cranio Sacraal Therapie | Begeleiding in persoonlijke ontwikkeling | Vlinderwerk | Agenda workshops