Recent Interview met Anja


Over Anja van den Berg (1968) van Inti

Ik ben lichaamstherapeute en ik werk met SPIRIT! Ik heb mij gespecialiseerd in diverse disciplines. Het volledige therapie-aanbod.

Van jongs af aan ben ik altijd al heel enthousiast aan het sporten, dansen en bewegen. Tijdens mijn professionele danscarrière aan de Nel Roos academie, het hedendaagse Nationaal Ballet, heb ik gemerkt welke eisen er worden gesteld aan mensen die topprestaties van zichzelf verlangen. De maanden intensieve revalidatie na een ongeval waren een enorme stimulans en inspiratie om mij te verdiepen in de bewegingsleer en wat de mens drijft.

Tijdens mijn Shiatsu opleiding zei een docente: "heb jij jouw been eigenlijk wel eens bedankt?"
Deze vraag stelde ik mijzelf en heeft me echt wakker geschud, en hielp mij naar een totale ommekeer in voelen, in denken en in doen.

In het Shamanisme en Natural Horsemanship leerde ik mijn aandacht te sturen en de verschillende lagen in mijzelf los van elkaar te maken. Door vanuit verschillende percepties te leren kijken ontdekte ik dat ik ervaringen op een heel andere manier ging beleven.
Ik voelde hoe anders het is om helder en vanuit kracht te gaan leven.

Eind 2007 ging er echt een wereld voor mij open, toen ik een heel bijzondere behandeling kreeg van een therapeut die de diepere lagen in mijn lichaam, en daardoor in mij, aanraakte (fascia release).

Sindsdien doe ik de éne ontdekking na de andere,
over de natuur in ons, over loskomen, om te leven!
Voor mij is me vrij voelen; vrij ademen, vrij bewegen, vanbinnen en vanbuiten.

Ik voel een énorme bron
om uit te putten
en ben blij en héél geïnspireerd om sessies te geven
die jou en je lichaam in beweging kunnen zetten!
(info Vlinderwerk)

Ik geniet van mijn leven in aandacht en mijn dagelijkse Qi gong en loopmeditaties in het park.